2021-05-20 11:39:04• hírek • Szatmár.ro

Folytatódnak az elkezdett beruházások Hadad községben

Hamarosan átadásra kerül a felújított orvosi rendelő is
Hamarosan átadásra kerül a felújított orvosi rendelő is

A 2021-es költségvetés nincs akkora összegű, mint egy évvel korábban, mégis kielégítőnek látja Balogh Ferenc polgármester, különösen annak tekintetében, hogy a tavalyról maradt is meg némi pénz, amit az elkezdett beruházások folytatására lehet fordítani.

Mivel a tavasszal sikerült befejezni az ivóvízhálózatbővítést, az önkormányzat teljes kapacitásával a többi beruházásra fókuszálhat. Az ivóvízhálózat bővítése során Hadad településen 2 kilométernyi új rendszer létesült, elsősorban az új utcákban, illetve a vízgazdálkodásnál egy új kutat is fúrtak, valamint épült egy új, 120 köbméteres ívóvíztározó is.



A közművesítések sorában idén a kanalizálással fog folytatódni az infrastruktúra bővítése, melyet a kormány vidékfejlesztési alapjából fognak finanszírozni, mintegy 4 millió euró értékben. A polgármester szerint ez lenne az idei év legjelentősebb és legnagyobb beruházása, bíznak benne hamarosan sikerül elkezdeni a munkát. A teljes munkálat befejezésére 2023 decemberéig kapott határidőt a kivitelező cég.

Ugyanakkor jól halad az orvosi rendelő felújítása is, a teljes körű épület-renoválással a tervek szerint 1-2 hónapon belül végez a kivitelező. Hadadnádasdon a ravatalozót szeretnék szintén idén befejezni, mindkét beruházást uniós forrásokból finanszírozzák. A tervek szerint hamarosan Hadadgyőrteleken is kezdetét veszi egy kápolna építése, aminek létrehozását az önkormányzat is támogatja.

„Ugyanakkor örvendenünk annak is, hogy végre elkezdődtek a megyei út felújítási munkálatai, illetve, hogy mi is leaszfaltozhatjuk a Szilágyerked és Kusaly felé vezető községi utat” – mutatott rá a polgármester. Állítása szerint rövidesen elkezdődik a munkálat, és már ebben az évben jó úton mehetnek a helyiek a szomszédos megye településeire.

Szintén jó hír, hogy 90%-ban befejeződött a lelei iskola felújítása is, ez a beruházás is hamarosan átadásra kerül.


Továbbá a polgármesteri hivatal szándékában áll egy kultúrház építésre is pályázni az idén. „Egy új kultúrház létrehozása Hadadban nagyon fontos lenne” – mutatott ár az elöljáró. Hogy pontosan hová építenék, még nem döntött róla a helyi tanács, de a polgármester szerint két telekkel is számolni tudnak e tekintetben.

Szintén az idei évben új játszótér fog épülni Hadad központjában, ennek finanszírozását egy nyertes pályázat révén biztosítanák.

A hosszútávú tervek között szerepel ezen felül egy sportterem építése a hadadi iskolához, a lelei óvoda felújítása, illetve a győrteleki iskola felújítása is. Ezek mind olyan tervek, melyeket szintén kormánytámogatásból valósítanának meg, miután a pályázatok kedvező elbírálást kaptak, viszont egyelőre finanszírozás még nem érkezett.

Balogh Ferenc polgármester végül elmondta, az önkormányzat szándékában áll további kisebb munkálatokat is eszközölni a községben: elsősorban a közterületek zöldövezeteiben. Új parkolók létrehozása mellett a parkok és a zöldövezetek folyamatos karbantartása is az önkormányzat idei tervei között szerepelnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: